Betere toetsen, betere lessen

Opleidingdetails

Johan van Strien
09-04-2019
15:30 tot 19:30 uur
Van der Valk Hotel, Utrecht
Johan van Strien
09-04-2019
15:30 tot 19:30 uur
Van der Valk Hotel, Utrecht

Is een zeven altijd een zeven, of ook soms een acht? Wat meten we met toetsen? Het product, het proces, of beide? Als er dan gemeten is, wat zegt de uitkomst dan over de leerling. We kijken naar toetsvragen en toetsen, formatief en summatief, maar ook naar de rol van learning analytics.

Cursusleider: Johan van Strien

Deze cursus wordt gegeven door Johan van Strien. Johan werkt als onderwijskundig trainer en adviseur bij de afdeling Onderwijsadvies & Training aan de Universiteit Utrecht. Hij houdt zich daar o.a. bezig met de thema’s (digitaal) toetsen, blended learning en studievaardigheden. In december 2014 promoveerde hij aan de Open Universiteit op een proefschrift over de wijze waarop leerlingen in bovenbouw vwo omgaan met tegenstrijdige informatie over sociaalwetenschappelijke onderwerpen op internet.

Inhoud 

Deze cursus is bestemd voor muziek- en geschiedenisdocenten die hun toetsbekwaamheid willen versterken. Daarbij richten we ons specifiek op de mogelijkheden van digitaal toetsen, en hoe toetsdata kunnen worden ingezet om het eigen onderwijs te versterken. Door het volgen van deze cursus kunnen cursisten goede toetsen en toetsvragen construeren en collega’s daarbij ondersteunen. Ze zijn bekend met de mogelijkheden van digitaal toetsen daarbij. Tot slot kunnen zij toetsdata gebruiken om het eigen onderwijs te versterken.

Graag vooraf enkele bestaande toetsvragen of een bestaande toets insturen, zodat we een indruk kunnen krijgen van het niveau van de deelnemers. De toetsvragen worden niet als voorbeeld gebruikt.

Cursisten worden verzocht om deze vragen ook mee te nemen naar de cursusbijeenkomst, zodat zij het geleerde hierop direct kunnen toepassen.

Competenties

Cursisten verwerven:

  • Kennis van de eigenschappen en kwaliteitseisen van goede toetsvragen en ;goede toetsen benoemen.
  • Inzicht in de voor- en nadelen van digitaal toetsen en van vernieuwende vraagvormen bij digitaal toetsen;
  • Vaardigheden in het maken van een blauwdruk voor een goede toets; in het construeren van goede (digitale) toetsvragen en in toetsdata inzetten om hun eigen lessen te versterken.

Let op! Bring your own device

De kosten voor de volledige opleiding (alle vier de cursussen) bedragen € 1195,-. Dit zijn vier cursusdagen inclusief hand-outs, lesmateriaal, handvatten om opgedane kennis al de volgende dag in de klas in te zetten, eten & drinken en inclusief BTW.

Iedere cursus is ook los te volgen voor € 345,- inclusief BTW.

3e deelnemer voor de helft: schrijven jullie je gelijktijdig in met drie docenten van dezelfde school of instelling en wordt de factuur naar één mailadres gestuurd, dan rekenen wij voor de derde persoon slechts 50% van de genoemde bedragen.

Willen jullie met meer dan drie deelnemers van dezelfde school of instelling deelnemen? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Voor studenten hanteren wij een speciaal studententarief van € 49,95 inclusief BTW per cursus, op vertoon van een geldige studentenpas. Wil jij hier gebruik van maken, geef dit dan bij je aanmelding aan.

Routebeschrijving

Sluiten

Met de auto
Van der Valk Hotel Utrecht is gelegen langs de A12 afslag 17 (Utrecht/Jaarbeurs/Kanaleneiland). Het adres voor de navigatie is: Winthontlaan 4-6, 3526 KV, Utrecht.

U kunt uw auto parkeren in de parkeergarage van het hotel, wij verzorgen uw uitrijkaart.

Openbaar vervoer vanaf Utrecht CS
• Buslijnen: 65, 74 en 77
• Sneltramlijnen: 60 en 61

Vragen & offerte

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via het onderstaande telefoonnummer of contactformulier:

Tel: 0316 820 993 Stuur ons een email
Copyright VO-University 2018 - 2019
Design & development by: Timeless Design