Formatief toetsen met ICT

Opleidingdetails

Meike Berben
07-04-2020
14:00 - 16:00
Van der Valk Hotel, Utrecht
Meike Berben
07-04-2020
14:00 - 16:00
Van der Valk Hotel, Utrecht

Tegenwoordig zijn er een hoop gratis ICT-tools beschikbaar. Maar welke voegen echt iets toe aan uw lessen en welke zijn geschikt om formatief toetsen in de les vorm te geven?

Cursusleider: Meike Berben

Meike Berben deed na haar lerarenopleiding Frans en Nederlands een Master Educational Sciences aan de Universiteit van Twente, specialisatie Educational Management, Evaluation and Assessment, en Summerschool Differentiëren aan de Universiteit van Virginia. Meike is gespecialiseerd in training en begeleiding van scholen in primair en voortgezet onderwijs, met name op docentvaardigheden. Zij heeft onder meer expertise in differentiëren in de les; ICT in de les en formatief toetsen.

Inhoud

Tegenwoordig zijn er een hoop gratis ICT-tools beschikbaar. Maar welke voegen echt iets toe aan uw lessen en welke zijn geschikt om formatief toetsen in de les vorm te geven? In deze workshop worden een aantal waardevolle tools behandeld en krijgt u de gelegenheid om één of meerdere tools uit te werken voor uw eigen lessen.

Competenties

Cursisten verwerven:

  • Kennis over 3 ICT-tools om formatief te toetsen in de les;
  • Inzicht in het gebruik van ICT om formatief te toetsen;
  • Vaardigheden om een ICT tool toe te passen t.a.v. formatief toetsen.

Let op! Bring your own device

 

Te raadplegen literatuur

  • Tolo, Astrid; Chan, Jessica; Hopfenbeck, Therese N.;
  • AERA Online Paper Repository, Paper presented at the Annual Meeting of the American Educational Research Association (New York City, NY, Apr 13-17, 2018);
  • Dolin J., Black P., Harlen W., Tiberghien A. (2018) Exploring Relations Between Formative and Summative Assessment. In: Dolin J., Evans R. (eds) Transforming Assessment. Contributions from Science Education Research, vol 4. Springer, Cham.
Deelname aan de University kost € 149,- (incl. BTW) per persoon, de catering is hierbij inbegrepen.

De derde inschrijving krijgt 50% korting: schrijven jullie je gelijktijdig in met drie docenten van dezelfde school of instelling en wordt de factuur naar één mailadres gestuurd, dan rekenen wij voor de derde persoon slechts 50% van de genoemde bedragen.

Voor studenten hanteren wij een speciaal studententarief van € 25,- (incl. BTW). De korting is alleen geldig indien dit bij de aanmelding is aangegeven en op vertoon van een geldige studentenpas.

De University vindt plaats op 7 april 2020 van 10.00 uur tot 15.30 uur in het Van der Valk Hotel Utrecht.

Routebeschrijving

Sluiten

Met de auto
Van der Valk Hotel Utrecht is gelegen langs de A12 afslag 17 (Utrecht/Jaarbeurs/Kanaleneiland). Het adres voor de navigatie is: Winthontlaan 4-6, 3526 KV, Utrecht.

U kunt uw auto parkeren in de parkeergarage van het hotel, wij verzorgen uw uitrijkaart.

Openbaar vervoer vanaf Utrecht CS
• Buslijnen: 65, 74 en 77
• Sneltramlijnen: 60 en 61

Vragen & offerte

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via het onderstaande telefoonnummer of contactformulier:

Tel: 0316 820 993 Stuur ons een email
Copyright VO-University 2018 - 2020
Design & development by: Timeless Design