Gepersonaliseerd leren rendeert

Opleidingdetails

Jeroen Katier
15-01-2019
15:30 tot 19:30 uur
Van der Valk Hotel, Utrecht
Jeroen Katier
15-01-2019
15:30 tot 19:30 uur
Van der Valk Hotel, Utrecht

Hoe kunnen we veelal klassikaal aangestuurde elementen in het muziekonderwijs, denk aan muziek maken en luisteren, zo individueel mogelijk maken? We kijken naar passende werkvormen en naar de inzet van technologie

Cursusleider: Jeroen Katier

Deze cursus wordt gegeven door Jeroen Katier. Jeroen is verbonden aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede als hoofdvakdocent VO, coördinator muziektheorie en coördinator van de vooropleiding. Na het behalen van de Master Educational Leadership is hij fulltime werkzaam binnen ArtEZ maar blijft hij een stevige verbinding houden met het voortgezet onderwijs als lerarenopleider, stagebegeleider en voorzitter van de syllabuscommissie muziek havo/vwo bij het College voor Toetsen en Examens in Utrecht.

Inhoud

Gepersonaliseerd Leren is ‘hot’: in vrijwel ieder schoolplan staat het begrip te lezen, maar gaat het in deze plannen wel over hetzelfde? Uit gesprekken blijkt dat veel scholen (en docenten) hun eigen uitleg hebben en dat er o.a. verwarring bestaat over Gepersonaliseerd Leren vs Gedifferentieerd Leren.
Veel scholen denken vanuit leermiddelen: Leraren werken een lesmethode door met hun leerlingen en deze methode bepaalt wat leerlingen leren en aan welke leerdoelen wordt gewerkt.
Gepersonaliseerd Leren denkt vanuit (persoonlijke) leerdoelen: ‘Wat moet een leerling leren en welke leermiddelen gebruiken we daarbij?’ Deze leerdoelen zijn steeds beter te realiseren door de groeiende mogelijkheden van digitale middelen.

Om vorm te kunnen geven aan Gepersonaliseerd Leren in de muziekles behandelen we definitievorming; de effecten van Gepersonaliseerd Leren; leerdoelen in de muziekles; individuele leerdoelen behalen tijdens klassikaal musiceren en luisteren; het kiezen van passende digitale leermiddelen en de rol van de docent.

Tijdens de cursus wordt zoveel mogelijk gewerkt vanuit de eigen praktijksituatie van de cursist; het meebrengen van eigen (les)materiaal is aan te bevelen.

Competenties

Cursisten verwerven:

  • Kennis over gepersonaliseerd leren;
  • Inzicht in hoe gepersonaliseerd leren in te zetten in de muziekles;
  • Vaardigheden om digitale middelen en methodes hiervoor te screenen en in te zetten.

Let op! Bring your own device

 

De kosten voor de volledige opleiding (alle vier de cursussen) bedragen € 1195,-. Dit zijn vier cursusdagen inclusief hand-outs, lesmateriaal, handvatten om opgedane kennis al de volgende dag in de klas in te zetten, eten & drinken en inclusief BTW.

Iedere cursus is ook los te volgen voor € 345,- inclusief BTW.

3e deelnemer voor de helft: schrijven jullie je gelijktijdig in met drie docenten van dezelfde school of instelling en wordt de factuur naar één mailadres gestuurd, dan rekenen wij voor de derde persoon slechts 50% van de genoemde bedragen.

Willen jullie met meer dan drie deelnemers van dezelfde school of instelling deelnemen? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Voor studenten hanteren wij een speciaal studententarief van € 49,95 inclusief BTW per cursus, op vertoon van een geldige studentenpas. Wil jij hier gebruik van maken, geef dit dan bij je aanmelding aan.

Routebeschrijving

Sluiten

Met de auto
Van der Valk Hotel Utrecht is gelegen langs de A12 afslag 17 (Utrecht/Jaarbeurs/Kanaleneiland). Het adres voor de navigatie is: Winthontlaan 4-6, 3526 KV, Utrecht.

U kunt uw auto parkeren in de parkeergarage van het hotel, wij verzorgen uw uitrijkaart.

Openbaar vervoer vanaf Utrecht CS
• Buslijnen: 65, 74 en 77
• Sneltramlijnen: 60 en 61

Vragen & offerte

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via het onderstaande telefoonnummer of contactformulier:

Tel: 0316 820 993 Stuur ons een email
Copyright VO-University 2018 - 2019
Design & development by: Timeless Design